Verplichte cursus isocyanaten - News

Iedereen die werkt met isocyanaten is verplicht een cursus te volgen om er veilig mee te werken.

Vanwege Europese afspraken met betrekking tot REACH (Registratie, Evaluatie, Autorisatie en Restrictie van Chemische stoffen) is er een verandering op komst voor het professioneel werken met producten met isocyanaten.
 
Voor iedereen die hier mee werkt is het verplicht om vóór 24 augustus 2023 een cursus te volgen om veilig met isocyanaten te werken. Producten die dit bevatten zijn vaak polyurethaan producten zoals de Sigma Multifinish 2K PU Semi-Gloss, maar ook lijm, kit en de meeste PUR schuimen.
 
De exacte regels voor de werkgever of gebruiker kun je vinden op de volgende link: https://chemischestoffengoedgeregeld.nl/faq/wat-betekent-de-reach-restrictie-voor-diisocyanaten-bv-pur. Op de producten waar je een verplichte cursus voor moet volgen, zit een etiket met een vermelding en een QR code. Hiermee vind je de juiste cursus per product.

De kosten voor de cursus bedragen €5,- per persoon. Vanuit FEICA, de Europese koepelorganisatie voor de lijm- en kitindustrie, zijn voor de cursussen 048 t/m 054 een kortingsvoucher beschikbaar, waarmee de cursus gratis gevolgd kan worden. De vouchercode hiervoor is: FEICA_21_C20.

Voor het volgen van de trainingen kun je terecht op de website https://isopa-aisbl.idloom.events/. Na het volgen van de training komt de deelnemer automatisch bij de eindtoets. Bij een voldoende resultaat (8 uit 10) wordt het digitale certificaat van de deelnemer direct in de Europese database opgeslagen. Het certificaat is 5 jaar geldig.
 
Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kun je contact met ons opnemen via info@olijslager.nl