Muurkunstwerk Leeuwarden - News

Olijslager heeft bijgedragen aan een muurkunstwerk in de Schepenbuurt in Leeuwarden.

Dit muurkunstwerk is een eerbetoon aan de bijzondere en harmonieuze gemengd culturele samenleving die zich in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw ontwikkelde in de Leeuwarder Schepenbuurt. De samenleving bestond uit enkele honderden Indische en enkele Molukse gezinnen. Stichting Mural heeft het initiatief genomen een herinneringsuiting te realiseren door een muurschildering van kunstenaar Sidney Waerts te laten maken op de zijkant van de eerste flat aan de Pieter Stuyvesantweg van Woonfriesland in Leeuwarden.

Sidney werkte voor dit project samen met Senne Weijsters, een in Leeuwarden woonachtige talentvolle jonge kunstenares die in haar ontwikkeling wordt begeleid door Writer’s Block. Writer’s Block is producent van alle vormen van street art en kunst in de openbare ruimte. Het duo werkte in een zogenoemde meester-gezel-constructie. Beide kunstenaars hebben Indische roots.

Olijslager heeft in samenwerking met Wits Noord als sponsor een bijdrage mogen leveren aan dit kunstwerk door de onder- en eindlaag van het muurkunstwerk aan te brengen.