Flexschilder Groningen/Drenthe - News

De Olijslager Groep en Peter van Dijk starten Flexschilder Groningen/Drenthe.

Om nu en in de toekomst het aanbod van en de vraag naar vakkundige en goed geschoolde medewerkers beter af te stemmen, bundelen Peter van Dijk als franchisenemer van Flexschilder en de Olijslager Groep hun kracht. Van Dijk is sinds 2017 als zelfstandig franchisenemer van Flexschilder.nl actief in de provincies Groningen en Drenthe. De Olijslager Groep is met 165 medewerkers en 23 verkooplocaties marktleider als specialistische leverancier voor de afbouw –en onderhoudsmarkt in Noord-Nederland. 

Joint venture

Per 1 oktober 2021 starten zij de joint venture Flexschilder Groningen/Drenthe BV. Samen met toeleveranciers aan de bouw, uitvoerende bedrijven, opleidingsinstituten en gemeentes investeert Flexschilder in de opleiding en plaatsing van bestaande én nieuwe vakkrachten zoals jongeren, zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De nieuwe samenwerking werd onlangs samen met Leon van Giezen, algemeen directeur van de Flexibility Groep waartoe de landelijke formule Flexschilder.nl behoort, bekrachtigd. 

 


Vakkrachten

Beschikbaarheid van vakkrachten is de komende jaren de grote uitdaging voor de bouw- en onderhoudsbranche in (Noord-)Nederland. (Af)bouw– en onderhoudsbedrijven ervaren dagelijks de uitdaging om het enorme aanbod aan werk vakkundig uitgevoerd te krijgen. 

Capaciteit

Klanten van de Olijslager Groep hebben behoefte aan advies, goede producten en capaciteit in de uitvoering. Op dat laatste vlak speelden we nog geen rol, terwijl in de directe toekomst hier de grootste uitdaging ligt. Het is een kans én onze verantwoordelijkheid om relaties ook op dit vlak een oplossing te bieden. Een logische keuze dus om met Peter van Dijk en Flexschilder deze samenwerking aan te gaan. Ons doel is om jaarlijks minimaal 25 nieuwe vakkrachten in Noord-Nederland te laten instromen. Daarvoor gaan we de komende tijd actief de bouwkolom benaderen. 

Samenwerkingsovereenkomst Leerbouwen

Om ons doel te bereiken, heeft Flexschilder Groningen/Drenthe een samenwerkingsovereenkomst met Leerbouwen uit Groningen gesloten. Samen willen we de instroom van nieuwe vakkrachten vergroten, vakkrachten opleiden én een geschikt werkbedrijf vinden. Leerbouwen is een particulier initiatief van ondernemer Tjeerd van der Sluis en gevestigd in Groningen. Van der Sluis werkt nauw samen met gemeentes, het UWV, opleidingsinstituten en leerbedrijven. Naast de opleiding van nieuwe instromers gaat de Olijslager Groep ook nauw samenwerken in het omscholen en bijscholen van bestaande vaklieden en de eigen medewerkers. De primaire doelgroepen zijn schilders, stukadoors, glaszetters en timmerlieden. De eerste groep van 7 stukadoors in opleiding is inmiddels begonnen.